На Кіровоградщині затримали керівницю відділу податкової, яка вимагала хабар за реєстрацію податкових накладних (фото)

Перегляди: 3712

На Кіровоградщині викрили керівницю відділу податкової служби, яка вимагала 90 тис. гривень хабаря за безперешкодну реєстрацію податкових накладних.

За даними слідства, підозрювана вимагала від представника підприємства хабар у розмірі 90 тис. гривень за подальше безперешкодне ведення бізнесу. Для цього керівник підприємства мав сплатити хабар посадовиці податкової в розмірі 1% від суми податкових накладних (йдеться про безпроблемну реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час прогулянки з дитиною чиновниця одержала частину від обумовленої суми – 50 тисяч гривень, які поклала до кишенькового відділення дитячого візка. Тоді її і затримали «на гарячому».

Під час обшуків у приміщенні податкової служби та за місцем проживання підозрюваної, правоохоронці знайшли близько 1 млн гривень, 6 тис. євро та понад 26 тис. доларів США, а також документацію, яка має відношення до злочину.

Провоохоронці перевіряють причетність до злочину інших службових осіб податкової, у тому числі з керівного складу.

Начальницю відділу контролю за відшкодуванням ПДВ управління оподаткування юридичних осіб ГУ Державної податкової служби в Кіровоградській області підозрюють в одержанні хабаря у великому розмірі (ч.3 ст.368 КК України). Прокурори Кіровоградського обласної прокуратури скерували клопотання до суду про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від посади.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram