У Розумівці урочисто вшанували пам‘ять Чорного Ворона та холодноярців (фоторепортаж)

Перегляди: 1388

Сьогодні, 17 червня, у селі Розумівка Олександрівської громади відбулися заходи з нагоди XXVII вшанування пам‘яті всеукраїнських Героїв Холодного Яру.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Урочисту частину заходу проводили в урочищі «Чорний Ворон», біля пам‘ятника учаснику подій Юрію Горлісу-Горському та символічного поховання Миколи Скляра (Чорного Ворона). Ведучим заходу став краєзнавець та громадський діяч Юрій Митрофаненко. Пам’ять загиблих повстанців вшанували покладанням квітів, читанням віршів Шевченка та музикою військового оркестру.

Після урочистої частини учасники заходу перемістились до народного музею історії села Розумівка, де презентували три нових експонати, які стали частиною експозиції, присвяченій історії Холодноярщини та, зокрема, Чорного Ворона. Серед них: повстанська рушниця, репліка одягу ймовірної коханої Чорного Ворона – Варвари Лейпцун та картина, яка зображує останнє прощання Миколи Скляра (Чорного Ворона) та Варвари.

У Хрестовоздвиженській церкві біля розумівського музею відслужив молебень архієпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

Урочисті заходи завершилися концертом військового оркестру гарнізону області спільно з «Творчими волонтерами».

На завершення усіх гостей заходу пригостили смачним повстанським кулішем.

Фото: Богдан Шевченко, CBN.