Майже 1 млн грн збитків: чиновницю зі Знам'янки підозрюють у закупівлі генераторів для навчальних закладів за завищеними цінами

Перегляди: 734

Керівницю відділу освіти виконкому Знам’янської міської ради підозрюють у зловживанні службовим становищем при закупівлі генераторів для шкіл та садочків, що спричинило збитки у 822 тис. грн.

За даними слідства, посадовиця відділу освіти, внаслідок зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для юридичної особи, закупила генератори для потреб освітніх закладів за завищеною ціною. Мова йде про купівлю у листопаді 2022 року 14 бензогенераторів для шкіл та садочків Знам’янщини у товариства, яке не займалося спеціалізованою торгівлею генераторами. Їх придбання не відповідало умовам договору закупівлі, зокрема щодо ціни, якісних характеристик та гарантій експлуатації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це призвело до безпідставного перерахування постачальнику понад 800 тис. грн. з місцевого бюджету.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу та відсторонення її від займаної посади.

Досудове розслідування триває.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Знам'янської міської ради, начальницею відділу освіти, молоді та спорту є Людмила Клименко.


Джерела: телеграм-канал Кіровоградської обласної прокуратури

сайт Знам'янської міської ради