На Кіровоградщині підозрюваному в продажі боєприпасів та зброї обрали запобіжний захід

Перегляди: 953

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спецпрокуратури у сфері оборони Південного регіону викрили та повідомили про підозру громадянину за фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України). Чоловіку призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє Кропивницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Вказана цивільна особа, віднайшовши в зоні проведення бойових дій чотири гранатомети, цинк набоїв та 2 гранати, привласнив та зберігав їх.

13.06.2023, під час контрольованого продажу зброї та боєприпасів за грошові кошти в сумі 228 тис. грн цивільній особі громадянина затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України", - йдеться у повідомленні.

Чоловіку повідомили призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 207 120 гривень.

Наразі досліджують питання щодо причетності військових осіб до злочину.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі ГУ НП України в Кіровоградській області, за оперативного супроводження працівників Управління СБ України в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.