У Світловодську засудили пенсіонерку, яка виправдовувала російську агресію

Перегляди: 4185

У Світловодську до покарання у вигляді одного року іспитового строку засудили пенсіонерку, яка на своїй сторінці у соціальній мережі «Однокласники» виправдовувала російську агресію.

Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За інформацією слідства, з липня 2022 року жінка на своїй сторінці у забороненій соціальній мережі «Однокласники» поширювала матеріали, у яких виправдовувала російську агресію та поширювала інформацію про нібито «громадянський конфлікт». Зокрема жінка поширила публікацію спільноти «Для души» від 02.09.2022, що починається словами «Он хотел защищать Родину, бросив ради этого учебу! Отдал жизнь ради нас с вами!» і закінчується словами «Вечная память» та картинки на якій зображено хлопця у військовій формі, на фоні прапору рф, церковної символіки та підпаленої свічки.

Жінка свою провину визнала. Суд призначив їй покарання у виді трьох років позбавлення волі без конфіскації майна.

На підставі ст.75 КК України, враховуючи угоду з прокурором про визнання вини, пенсіонерку звільнили від відбування покарання з випробуванням, визначивши їй іспитовий строк тривалістю один рік.