На Кіровоградщині у водоймах збудника холери не знайшли (фото)

Перегляди: 712

Результат дослідження проб річкової та стічної води на усіх адміністративних територіях Кіровоградської області показав, що збудника холери не виявили.

Про це повідомляє Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомлялося раніше, у понеділок, 19 червня, працівники Обласного центру контролю та профілактики хвороб відібрали проби води у річках Сугоклія - пляж міського саду, в Інгулі - Новомиколаївський та Ковалівський пляжі на дослідження виявлення холери.

Як зазначається, загалом станом на сьогодні провели 70 досліджень проб води річкової та стічної на усіх адміністративних територіях області, за підсумками досліджень збудника холери у воді немає.

На сьогодні посилили епідеміологічний нагляд за холерою, проводять епідрозслідування кожного випадку кишкової інфекції, санітарно-освітню роботу. Лабораторії забезпечені всім необхідним для проведення досліджень на холеру як з води навколишнього середовища, так і від людей.