СБУ на Кіровоградщині викрила проросійських пропагандистів

Перегляди: 3250

Співробітники Управління СБ України в Кіровоградській області викрили на протиправній діяльності трьох жителів Олександрійського району та двох мешканців Кропивницького району.

Про це повідомляє Управління СБ України в Кіровоградській області у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зловмисники поширювали на своїх сторінках забороненої в Україні соціальної мережи «Однокласники» матеріали, у яких містилися виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України.

Так, ворожі агітатори на своїх сторінках у соцмережах визнавали Крим російським, схвалювали дії окупантів, називаючи війну рф проти України - боротьбою з фашизмом та закликали вступати до лав армії країни- терориста.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів виявили та вилучили телефони та планшети з доказами їх протиправної діяльності.

Чотирьом пропагандистам повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 436-2 КК України (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році), одному - за ч.1 ст. 110 КК України (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановлено Конституцією України).