У Кропивницькому відкрили виставку робіт студентів ЦДУ «Творимо й перемагаємо» (фоторепортаж)

Перегляди: 1121

Сьогодні, 27 червня, у Музеї мистецтв у Кропивницькому відкрили виставку «Творимо й перемагаємо» випускників кафедри мистецької освіти факультету педагогіки, психології та мистецтв ЦДУ імені Винниченка.

Про це журналістам CBN розповіла завідувачка відділу науково-просвітницької роботи Музею мистецтв Леся Нестройна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На виставці «Творимо й перемагаємо» представили роботи 14 випускників кафедри мистецької освіти факультету педагогіки, психології та мистецтв ЦДУ імені Винниченка. Виставку робіт кафедра проводить щорічно, цьогоріч - 19-та подібна виставка.

На виставці представили 60 робіт, зокрема у техніках монотипії, витинанки, мальопису, олійного живопису, у яких прослідковується тема війни та перемоги України у ній.

Цьогоріч на виставці вперше представили мальопис, створений у цифровому редакторі.

«Це моя дипломна робота — мальопис, адаптація до літературного твору Михайла Коцюбинського «Intermezzo». Робота виконана у чорно-білих тонах, були використані прийоми графіки, які в деяких випадках підсилюють емоції героя. Обкладинка, на відміну від всієї роботи — кольорова, тому, що «Intermezzo» - це твір представник імпресіоністичної літератури, який особисто в мене асоціюється з синім кольором, що символізує небо, чистоту та спокій», - розповіла випускниця Дарина Бехало.

Роботи переглянути можна протягом двох тижнів у Музеї мистецтв.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

[caption id="attachment_159614" align="alignnone" width="640"] Дарина Бехало[/caption]

[caption id="attachment_159615" align="alignnone" width="640"] мальопис «Intermezzo»[/caption]