У Кропивницькому обрали запобіжний захід підозрюваному в держзраді

Перегляди: 1111

У Кропивницькому 27 червня суд розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою громадянина, якого підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє пресслужба Ленінського районного суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Раніше чоловікові повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада, тобто діяння, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, а саме наданні іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненому в умовах воєнного стану).

За версією слідства, 25 травня 2023 року о 15:17 підозрюваний зі свого номера у Телеграмі надіслав повідомлення до абонента з російським номером, який підписав себе «Сергей», з наступним текстом «Я на связи готов работать», на що отримав відповідь про те, що йому треба бути на зв’язку і для нього буде робота. 26 травня абонент з російським номером надіслав підозрюваному інструктаж з приводу правил поведінки та конспірації, а також дав завдання щодо збору та передачі йому інформації щодо координат місць збору та призову на військову службу ЗСУ, військкоматів міста та області. 26 травня о 21:20 підозрюваний надіслав абоненту з російським номером повідомлення з координатами військкоматів та графіком їх роботи, а також номер банківської картки для отримання грошової винагороди за надану інформацію.

29 травня 2023 підозрюваний отримав повідомлення від російського абонента завдання щодо встановлення важливих об’єктів критичної інфраструктури міста Кропивницького.

Надалі, починаючи з 3 червня, підозрюваний почав надсилати координати військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури, розташованих на території Кропивницького та Кіровоградської області.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.