На Кіровоградщині цьогоріч троє дітей захворіли на хворобу Лайма

Перегляди: 1054

На Кіровоградщині за 2023 рік троє дітей захворіли на хворобу Лайма. Також захворіли 17 дорослих.

Про це повідомила керівниця Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Надія Оперчук на брифінгу в Кіровоградській ОВА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Станом на 28 червня зареєстрували 20 підтверджених випадків зараження на хворобу Лайма, з них три випадки серед дітей. За 5 місяців минулого року в області зареєстрували один випадок», - повідомила Надія Оперчук.

Загалом до закладів охорони здоров'я через укуси кліщів звернулися 557 осіб. За словами керівниці, це на 87% більше, ніж за весь минулий рік, тоді подібних звернень було 304.

Станом на 28 червня у Лабораторії особливо небезпечних інфекцій дослідили 944 екземпляри кліщів, 139 екземплярів інфіковано (14,7%). За весь 2022 рік лабораторія дослідила 1100 кліщів. Це вказує на зріст чисельності кліщів.

Чиновниця підкреслює, що ця ситуація стала можливою через недостатню кількість обробок місць масового відпочинку від кліщів.

Як повідомляло CBN, обробка 4-х зелених зон Кропивницького розпочалась 17 травня.

За словами Надії Оперчук, проведення обробки дало позитивний результат. На проведеному за місяць моніторингу фахівці знайшли поодинокі екземпляри кліщів на території Гаю десантників, тоді як на території Козачого острова, та оброблених територій лісопарку в районі кардіоцентру кліщів не знайшли зовсім.