У релокованому до Кіровоградщини через війну університеті відбувся випускний (фоторепортаж)

Перегляди: 2338

Сьогодні, 1 липня, Донецький національний медичний університет відзначив випуск 416 магістрів.

Загалом сьогодні дипломи отримали 416 випускників з різних регіонів України, а також іноземні студенти. Так, серед випускників, 84 - громадяни інших країн.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цей перший етап становлення вас як професійних лікарів буде збережений у вашій пам'яті як світлий, незважаючи на всі випробування, які випали нашій країні», – звернулася до студентів виконувачка обов'язків ректора ДНМУ Майя Єрмолаєва.

Нагадаємо, Донецький національний університет – один із 9 навчальних закладів, які розмістилися на Кіровоградщині через російську агресію. Донецький національний медичний університет вперше став «переселенцем» внаслідок початку збройної агресії росії у 2014 році. Тоді університет, розділений по різних містах України, починав свою роботу майже «з чистого листа». Через 8 років, у 2022-му, медичний виш знову був вимушений переїжджати. З початком повномасштабного вторгнення росії Донецький національний медичний університет разом з НДІТО та Лиманським фаховим медичним коледжем перемістили на час воєнного стану з Краматорська та Маріуполя до Кропивницького.


Фото Ігоря Філіпенка, CBN