У Кропивницькому експонують монети античності (фоторепортаж)

Перегляди: 970

Сьогодні, 4 липня, у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку монет Ігоря Бабанського, присвячену 100-річчю з дня його народження.

На виставці представлені монети з періоду античності (від 800 року до н. е. до 600 року н.е.) і до середини минулого століття, виготовлені переважно з міді та срібла.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сумарно колекція Ігоря Бабанського, яку він передав музею, налічує 350 монет.

«Насамперед цікаві монети періоду античності, випущені грецькими колоніями, які розташовувались на північному Причорномор'ї. Також цікаві моменти, які випускались за часів середньовіччя. Великий прошарок представлених монет це монети колоніальних режимів, російської імперії, СРСР», - підкреслив заступник директора обліку та збереження музейних експонатів Павло Рибалко.

Виставка триватиме три тижні.

Ігор Бабанський (1923-1992 рр) – педагог, методист, краєзнавець, природознавець, еколог. Зробив вагомий внесок у написання Червоної книги Кіровоградщини, збереження заповідних місць краю. Також мав велику колекцію рідкісних монет, значну частину якої передав до обласного краєзнавчого музею. Як фалерист, бібліофіл та нумізмат користувався беззаперечним авторитетом серед колекціонерів.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.