У Кропивницькому відбулася 17-та сесія Кіровоградської обласної ради (фоторепортаж)

Перегляди: 1137

Сьогодні, 4 липня, у Кропивницькому відбулася 17-та сесія Кіровоградської обласної ради, на якій депутати розглянули загалом 61 питання.

Серед головних питань, які розглянули депутати:

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

1. Підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабміну стосовно необхідності виведення з кризи «СхідГЗК» та будівництва заводу з виробництва ядерного палива на Кіровоградщині.

2. Внесли зміни до бюджету області на 2023 рік. Видаткову частину обласного бюджету збільшили на 86,7 млн грн., 58 млн грн з цих коштів підуть на погашення заборгованості по кредиту від Світового банку, загальна сума якої складає 157 млн грн. 8,7 млн грн направлять на потреби ЗСУ.

3. Виділили 1,2 млн грн на реконструкцію рентгенологічного кабінету в обласній дитячій лікарні.

4. Назначили директорів Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв та Олександрійського медичного фахового коледжу. Директором Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв став Іван Баранов. На посаду директорки Олександрійського медичного фахового коледжу депутати погодили Наталію Сергієнко.

5. Підтримали передачу цілісних майнових комплексів коледжів з державної до власності області.Йдеться про: Кропивницький аграрний фаховий коледж, Кропивницький фаховий коледж харчування та торгівлі, Кропивницький будівельний фаховий коледж, Олександрійський політехнічний фаховий коледж, Гайворонський політехнічний фаховий коледж.

6. Проголосували за визначення територій, що належать до природно-заповідного фонду місцевого значення. Мова йде про такі заповідники: «Балка Крутоярка«, «Балка Тарасівська», «Балка Степівська», «Балка Береславська», «Урочище Роздільське», «Урочище Завадівське», «Балка Оленівська», «Урочище Жовтневе», «Урочище Осикувате», «Урочище Ударне», «Балка Громоклеївська», «Балка Польова», «Урочище Солоне Озеро», на території Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN