Шість громад Кіровоградщини стали учасниками пілотного проєкту Єдиного державного реєстру адрес

Перегляди: 1517

Сто громад з усієї України, серед них шість громад з Кіровоградської області, стали учасниками пілотного проєкту Єдиного державного реєстру адрес.

Про це повідомляє Кіровоградська ОВА у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Участь у проєкті візьмуть такі громади: Кропивницька, Благовіщенська, Дмитрівська, Олександрівська, Онуфріївська та Новоукраїнська.

Єдиний державний реєстр адрес України “Пілот 2.0” — це проєкт, що реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством цифрової трансформації України та із залученням міжнародних донорів-партнерів.

Головна мета — підготувати фахівців у громадах до створення та ведення адресного реєстру.

Триватиме проєкт шість тижнів, а після його завершення спеціалісти матимуть готові вихідні матеріали/обмінні файли для подальшої роботи в системі.

Згодом громади, що беруть участь у пілотному проєкті, будуть допомагати іншим та координувати масштабування проєкту до державного рівня.

Адресний реєстр стане єдиним повним достовірним джерелом інформації про існуючі адреси — кожна вулиця, будинок, населений пункт отримають унікальний незмінний ідентифікатор. Це допоможе вирішити:

- проблеми з реєстрацією прав власності;

- помилки при нарахуванні субсидій;

- недонарахування податків;

- складності з наданням соціальних послуг;

- можливі неточності в державних реєстрах реєстрах (виборців, судових рішень, пошкодженого та знищеного майна, тощо).

Адресна інформація є другою за вживаністю у юридично значимих документах, тому неякісні/недостовірні/неповні дані спричиняють безліч негативних наслідків для громадян, представників бізнесу, органів місцевого самоврядування, держави.