У Кропивницькому розглянули петицію про зміну процедури прощання із загиблими воїнами

Перегляди: 1835

Вчора, 4 липня, у Кропивницькому дві постійні комісії підтримали петицію про зміну процедури прощання з загиблими воїнами.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Кропивницької міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вчора, 4 липня, у міській раді відбулось спільне засідання комісій, на якому розглянули петицію про зміну у процедурі прощання із загиблими воїнами

На порядок денний винесли питання про зміну процедури прощання із загиблими військовослужбовцями у Кропивницькому, петиція набрала необхідну кількість голосів серед містян.

Петиція налічує 10 пунктів із пропозиціями, які формувалися на основі обговорення цієї між рідними загиблих, волонтерами, активними жителями Кропивницького.

Зміна процедури прощання, яку пропонують проводити на одній з площ: Театральна площа, Площа Героїв майдану або площа перед Міською радою викликала найбільше суперечок серед комісії.

«Гідне вшанування загиблих героїв для кожного може різнитися. Є рідні, які хочуть заховатися від сторонніх очей у цей день, щоб ніхто не тривожив їх. А є інші, які хочуть кричати про свою втрату на весь світ. І на це треба зважати», - звернув увагу архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Після всіх обговорень прийняли рішення петицію підтримати, але з доопрацюваннями. Остаточне рішення буде за депутатами міськради.

Нагадаємо, як повідомляло CBN, небайдужі кропивничани створили петицію для зміни процедури прощання з військовими.