Посадовці з Черкащини вимагали хабар у підприємця з Кіровоградщини

Перегляди: 2128

На Черкащині впіймали посадовця-землевпорядника та голову однієї з ОТГ, які вимагали хабар у 580 тисяч гривень за виділення землі під підприємництво у жителя Кіровоградщини.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Голова ОТГ та начальник відділу архітектури та земельних відносин вимагали 580 тисяч гривень від приватного підприємця з Кіровоградської області. За вказану суму вони обіцяли бізнесмену вирішити питання щодо безперешкодного отримання в оренду на 50 років земельну ділянку площею 9 гектарів.

Посадовці гарантували позитивний розгляд відповідного питання депутатами об’єднаної територіальної громади, на ділянці бізнесмен планував побудувати промисловий об’єкт.

Оперативники СБУ затримали начальника відділу архітектури в момент одержання ним 290 тисяч гривень хабаря для подальшої передачі голові ОТГ.

Начальнику відділу архітектури та земельних відносин повідомили про підозру за комерційний підкуп (ч.3 ст.368 КК України). Голові ОТГ про підозру повідомлять найближчим часом.