У Соколівській громаді мама загиблого воїна передала виплати на ремонт шкільного спортзалу (фото)

Перегляди: 779

У Соколівській громаді мама передала кошти, отримані від держави за загиблого на війні сина, на ремонт спортивного залу Іванівської школи.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Соколівської сільської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Жителька села Безводня Соколівської громади Кропивницького району Тетяна Щербань передала кошти, які виплатила держава за загиблого на російсько-українській війні сина, на ремонт спортивної зали у школі в селі Іванівка. Цю школу закінчив військовий, нині тут навчаються його син та племінниці.

Дмитро Щербань виріс у багатодітній родині у селі Безводня, навчався у школі у сусідній Іванівці. Коли почалося повномасштабне вторгнення, повернувся з-за кордону, де працював, і пішов захищати країну. У листопаді 2022 року загинув у бою на Луганщині.

«Це мамине рішення - відремонтувати підлогу у спортивній залі Іванівської школи. Мама каже: «Сина вже не повернеш, а пам’ять про нього залишиться дітям», Діма був світлою, доброю людиною, завжди допомагав іншим, тож мама без сумнівів вирішила залишити про нього таку ж світлу пам’ять. Ми всі підтримали її рішення», - розповіла рідна сестра Дмитра Ірина.

«До нас звернулася сестра Дмитра - Ірина Кучинська, з пропозицією зробити капітальний ремонт підлоги у спортивній залі. У нашій школі навчався Діма, зараз вчаться його син і племінниці, тут працювала й сестра Ірина, тож ми зголосилися на їхнє рішення зробити такий вчинок. Вартість робіт склала майже пів мільйона гривень. У спортивній залі повністю зняли стару підлогу і настеляють нову дерев’яну, відповідно до технологій - у два шари з повітряною подушкою», - розповів директор філії Віталій Лучанов.

Ремонт планують завершити до серпня.

В Іванівці це не перший випадок, коли мами вкладають кошти, виплачені за загиблих на війні синів, у соціальні проєкти.

Жителька Іванівки Галина Бузуляк, син якої загинув у 2014 році в АТО, оплатила облаштування дитячого майданчика для сільських дітей, за власний кошт встановила меморіальну дошку на приміщенні школи ще одному загиблому захиснику-земляку - Сергію Грицаю.