У Кропивницькому збирали кошти для бойових медиків та нагородили військових, які збили ракети над містом (фоторепортаж)

Перегляди: 1111

Сьогодні, 8 липня, у 500-ий день повномасштабного вторгнення росії в Україну, у Кропивницькому нагородили військових, які 24 червня збили ракети над містом, а також збирали кошти для бойових медиків.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагороди отримали військовослужбовці 1-ї стрілецької роти ТрО. Як зазначив командир роти Олег Ковальчук, ці відзнаки – це подяка від вдячних жителів міста та волонтерів. Також Олег Ковальчук вручив нагороди волонтерам, які допомагали військовим.

«Сьогодні я хотів би привітати наших героїв, які обороняють наше небо, наш простір від ракет та дронів. Ми зібралися тут, щоб відзначити бійців, які знищують ракети над нами та ті, що ще рік тому обороняли Севєродонецьк і Ташковку. Вони зупинили російську навалу, з честю вийшли звідки і продовжують обороняти нас і вас», – зазначив Олег Ковальчук.

Окрім того, у креативному просторі «Мир 2:0» відкрили виставку «Відлуння війни, що триває», на якій зібрані артефакти з війни та прапори військових частин, підписані воїнами. За словами волонтерки та координаторки проєктів громадської організації «Серця матерів та ветеранів війни Кропивницького Krop:hub» Ірини Гуцалюк, експонати для виставки збирали від початку війни, з 2014 року. Їх волонтерам привозили військові у подяку за допомогу.

«Представлене на виставці – це лише маленька частина того, що збирала громадська організація «Серця матерів та ветеранів війни Кропивницького Krop:hub» Це все привезли нам хлопці у подяку. Збираємо це з 2014 року. Та ми вирішили, що це має якось працювати, для того, щоб збирати допомогу нашим ЗСУ. Благодійні внески відвідувачів цієї виставки ми передамо бойовим медикам. Ця виставка діятиме постійно, вона і надалі буде поповнюватися. Півтора місяці вона експонувалися у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї, коли час експонування завершився нам було дуже шкода її звертати, тому ми організували її тут», – розповіла CBN Ірина Гуцалюк.

Під час презентації виставки 1-ша стрілецька рота вручила волонтерам підписаний прапор, а також частину ракети X-101, яку збили над Кропивницьким. Подарунки поповнять фонди виставки.

Загалом на виставці представили 60 експонатів. З її організацією волонтерам допомагав харківський художник Микола Ломакін, який і став автором ідеї оформлення, а також старший науковий співробітник Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Володимир Мороз.

Після відкриття виставки гості заходу відвідали концерт, на якому виступили вихованці Кропивницького коледжу мистецтв, музичної школи імені Нейгауза та дитячої школи мистецтв. Після концерту відвідувачі могли взяти участь в аукціоні, на якому волонтери представили 13 лотів, серед яких: пам'ятні монети і банкноти, листівки та картини.

Також усі охочі могли придбати собі пам'ятну листівку із зображенням картин місцевих художників Олександра Брітцева, Ольги Краснопольської та Анатолія Кімнатного.

Усі виручені гроші передадуть на потреби бойових медиків.

Деталі – у фоторепортажі Ігоря Філіпенка.