Театр корифеїв у вересні покаже дві прем'єри

Перегляди: 796

Незабаром відкриється 141-й театральний сезон у театрі імені Кропивницького. Адміністрація театру розповіла про новий репертуар та дві прем'єри.

Про це повідомила CBN пресслужба Театру корифеїв.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначають в театрі, у вересні на обидвох сценах (малій та великій) відбудуться дві прем’єри. На малій сцені глядач побачить «Експеримент» за постановкою власного однойменного твору видатного українського письменника, кіносценариста та режисера з Кіровоградщини Олександра Жовни. На великій сцені провідний майстер сцени театру імені Кропивницького Євген Скрипник представить виставу «Пошилися в дурні» за Марком Кропивницьким.

«Ми дуже поважаємо і пишаємось талантами наших акторів і завжди підтримуємо їх в прагненні розвиватись, творити та підкоряти нові вершини. Тому чуттєва і глибока вистава за інсценізації Олександра Жовни відбудеться на малій сцені, де глядач зможе прожити разом з героями всю глибину п’єси, а на великій сцені, з повним розмахом творчості, глядачі насолодяться комедією у свіжому погляді Євгена Скрипника» - розповіли в адміністрації театру.

В жовтні-листопаді театр планує представити глядачам проєкт «Голодомор» за інсценізацією заслуженого діяча мистецтв України Сергія Павлюка. В грудні відкриється Резиденція Святого Миколая і маленьким глядачам представлять нову виставу-казочку за постановкою відомої заслуженої діячки мистецтв України Ірини Корольової. Для цього театр придбав новий потужний проєктор, який допоможе створити справжню казкову атмосферу.

Як повідомляло CBN, у червні відбулась спільна мистецька акція з Музеєм мистецтв, під час якої актори театру протягом декількох годин позували в костюмах своїх героїв з вистав для професійних художників. У кінці липня театр відкриє онлайн голосування для визначення трьох переможців. У вересні, під час фестивалю «Вересневі самоцвіти», відбудеться церемонія нагородження переможців.