У Кропивницькому відкрили автошколу для людей з інвалідністю

Перегляди: 1083

Кропивницький став одним із п'яти міст України, у якому МВС відкрило інклюзивну автошколу у рамках загальнодержавної ініціативи «Без бар'єрів».

Про це йдеться на сайті проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проєкт передбачає розширення можливостей підрозділів територіальних сервісних центрів МВС та мережі автошкіл на базі закладів вищої освіти МВС для людей з інвалідністю, які прагнуть навчатись керувати автомобілем та отримати посвідчення водія

В автошколах для осіб з інвалідністю можна опанувати автотранспорт категорії В й ручне керування автівкою, навчаючись в інклюзивних групах, індивідуально, дистанційно, за зручним графіком.

Зараз теоретичні та практичні курси в адаптованих автошколах проходять перші 22 учні, один уже отримав посвідчення водія.

У кандидатів на навчання не повинно бути медичних протипоказань (захворювання і вади), за наявності яких особа не може бути допущена до керування транспортними засобами категорії В.

Детальніше про спектр послуг та вартість навчання можна переглянути на офіційному сайті проєкту за посиланням. Також там можна переглянути мапу з уже відкритими автошколами.