Кіровоградщина отримала понад 50 тонн гуманітарної допомоги від польських партнерів

Перегляди: 1062

Кіровоградщина отримала майже 52 тони гуманітарної допомоги від Нижньосілезького воєводства Польщі.

Про це сьогодні, 12 липня, під час брифінгу повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОВА Олександр Догаров.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми продовжуємо отримувати гуманітарну допомогу від наших закордонних партнерів. Минулого року ми отримали вантаж від міста Краків (Польща) – це майже 15 тонн гуманітарних вантажів. Де були подушки, медичні засоби, антисептики. Якщо говорити за наш місцевий гуманітарний хаб та за військову адміністрацію, то цього року ми отримали гуманітарні вантажі від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців загальною вагою майже 22 тони. Це ліжка, матраци, ковдри, комплекти білизни та гігієнічні набори. Ми у цьому розі продовжуємо співпрацю із філією міжнародної неурядової організації Acted. Отримали від них п’ять енергогенераторів потужності близько трьох кіловат. Ще з 2003 року наша обласна адміністрація та громада Нижньосілезького воєводства уклали меморандум про співпрацю. У червні цього року від Нижньосілезького воєводства ми отримали перший вантаж – це майже 46 тонн гуманітарної допомоги. Це одяг, засоби ШВЛ, обігрівачі, генератори, продукти харчування», - розповів Олександр Догаров.

Як зазначив Догаров, вантаж роздали по територіальних громадах, які мали місця для розселення внутрішнього переміщених осіб. Також передали вантажі медичного призначення за попередньою домовленістю для Регіонального центру громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради. 10 та 11 липня до Кіровоградщини надійшов черговий вантаж - це чотири авто від Нижньосілезького воєводства, вагою майже 52 тони. Це продукти харчування, умивальники, шафи, душові кабіни, газові балони. Зараз вантаж перебуває на складі, надалі його розподілять по громадах Кіровоградщини.