Депутати Верховної ради у першому читанні проголосували за легалізацію медичного канабісу

Перегляди: 724

Сьогодні, 13 липня, 268 депутатів Верховної ради проголосували за легалізацію медичного канабісу у першому читанні.

Про це повідомила народна депутатка України 9-го скликання Галина Васильченко у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Одне з найважливіших рішень, яке ухвалив парламент цього скликання. Однак це перший крок. Попереду велика робота, щоб закон був ухвалений в другому читанні», - написала депутатка у дописі.

Журналісти CBN поспілкувалися з лікарем-онкологом Андрієм Гардашніковим, який розповів про переваги медичного канабісу у лікуванні.

«Якщо ми говоримо про ліки, які можуть викликати залежність та ті, які здатні викликати ускладнення – таких ліків багато у обігу. Я дуже сподіваюся на цю групу препаратів як хіміотерапевт у допомозі в боротьбі з нудотою, блюванням при хіміотерапії. Для мене немає двох відповідей у тому чи дійсно лікар може використовувати якусь речовину у лікуванні – однозначно може», - розповів лікар-онколог Андрій Гардашніков.

Лікар наголошує на тому, що арсенал лікувальних засобів має бути максимально широким, для ефективнішого лікування пацієнтів.

За даними МОЗ, понад 4 млн людей будуть потребувати медикаментозний супровід на основі медичного канабісу у лікуванні ПТСР. Він може зменшити симптоми на 50%. Йдеться не лише про травми війни, канабіс є ефективними для лікування понад 50 патологічних станів: хронічного болю, артриту, ревматизму, епілепсії, хвороб Альцгеймера і Паркінсона, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу тощо. Крім того, медичний канабіс необхідний онкопацієнтам, для яких страшний біль – це щоденна реальність.