У Кропивницькому попрощалися із загиблими солдатами та матросом (фото)

Перегляди: 1575

Сьогодні, 13 липня, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища містяни попрощалися із солдатом Олександром Калінічем, матросом Юрієм Крутовим та солдатом Романом Прядуном.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександр Калініч народився 13 лютого 1965 року у Кропивницькому, після закінчення школи №33 здобув освіту столяра в технічному училищі №6, пройшов строкову армійську службу. Більше 30 років відпрацював на заводі «Цукгідромаш». До лав ЗСУ став у вересні 2022 року. В січні 2023 отримав поранення, після лікування повернувся до свого підрозділу.

Боєць кулеметного взводу загинув 7 липня 2023 року у бою неподалік селища Хромове Донецької області.

Юрій Крутов після школи вступив до Кропивницького коледжу сільськогосподарського машинобудування, а з початку повномасштабного вторгнення записався в тероборону. Дочекався, коли виповниться 21 рік, і підписав контракт із ЗСУ. Після війни мріяв залишитися служити в армії.

Розвідник-оператор розвідувального відділення загинув 8 липня у Волноваському районі Донецької області.

Роман Прядун народився 13 червня 1985 року в Кропивницькому. В юності активно займався спортом. У 2000 році закінчив школу №23, потім навчався в Кропивницькому кооперативному технікумі економіки і права імені Сая. Працював приватним підприємцем.

На початку року його мобілізували до лав Збройних сил України, де він служив стрільцем-помічником гранатометника механізованого відділення. Загинув у бою 4 липня в районі Кліщіївки Бахмутського району.