На Кіровоградщині викрили злочинну групу, яка організувала наркотрафік до в'язниці (фото)

Перегляди: 967

На Кіровоградщині повідомили про підозру так званому «смотрящему» та ще шістьом членам злочинної групи, які налагодили постачання на територію однієї із виправних установ наркотичних засобів та їх збут серед засуджених.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До складу групи входили семеро осіб, серед яких четверо з числа засуджених до позбавлення волі, жителька Кіровоградської області та троє жителів Дніпропетровщини.

«Смотрящий» встановив неформальну владу над ув’язненими в установі та контролював надходження на територію заборонених речей, наркотичних засобів та психотропних речовини - метадону, амфетаміну, канабісу.

До протиправної діяльності залучив інших в’язнів та осіб з волі.

Між учасниками злочинної групи чітко розподілили обов’язки щодо придбання, переправлення та маскування того чи іншого наркотичного чи психотропного засобу. Наркотики на територію колонії потрапляли через поштові посилки, замасковані у продукти харчування, ліки, засоби гігієни, а також під час особистих побачень.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці задокументували більше 20 фактів передачі наркотичних засобів.

Під час обшуків у приміщеннях держустанови та домоволодіннях фігурантів, вилучили наркотичні засоби та психотропи, мобільні телефони, гроші, флеш-накопичувачі, банківські карти, чорнові записи та фіскальні чеки до поштових відправлень.

Наразі протиправну діяльність членів злочинної групи припинили.

«Смотрящему» та його довіреним особам повідомлено про підозру.

До суду скерували клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Як повідомляє пресслужба Нацполіції Кіровоградської області, продовжується розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовим або їх аналогів».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 6 до 10 років із конфіскацією майна.