У Кропивницькому на Балашівці утворили стихійне сміттєзвалище (фоторепортаж)

Перегляди: 851

У Кропивницькому на Балашівці знову утворили стихійне сміттєзвалище між залізничним переїздом та кладовищем по вулиці Юрія Шевельова. До того комунальні служби все сміття вивезли та перекрили доступ до території.

«Люди навіть не думають про те, що викинувши сміття, зваливши його біля контейнерів, або просто на галявині, перетворюють територію загального користування у несанкціоноване сміттєзвалище, а це, відповідно, призводить до забруднення навколишнього середовища», - розповів керівник спецінспекції з благоустрою Кропивницької міської ради Олександр Брюховецький, повідомляє Кропивницька міська рада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами керівника спецінспекції, нині працівники інспекції чергують біля місця колишнього стихійного сміттєзвалища і фіксують осіб, які є порушниками та складають на них адміністративні протоколи. Також частину відеокамер, які встановлені на залізничному переїзді, направлять на цю територію. Все, що зафіксують камери, передаватимуть далі до патрульної поліції для подальшого притягнення порушників до відповідальності.

«У Кропивницькому працює ТОВ "Екостайл", яке в установлених точках збору забирає сміття, та вивозить на санкціоноване сміттєзвалище у мікрорайоні Завадівка. Сюди будь-хто може вивезти будівельне та великогабаритне сміття. Сміттєзвалище знаходиться за адресою: вулиця Ірпінська, 124. За викинуте сміття у не призначеному місці штраф за ст. 152 КУпАП - від 340 до 1700 гривень», - розповів Олександр Брюховецький.

Як повідомляло CBN, у Кропивницькому по вулиці Салтикова-Щедріна містяни утворили стихійне сміттєзвалище, засмічуючи територію включно з кладовищем, що знаходиться поруч.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN