Кропивницька зооволонтерка стала свідком невідповідних умов утримання тварин на ринку

Перегляди: 1682

Кропивницька зооволонтерка організації захисту тварин «БІМ» Катерина Дорош стала свідком невідповідних умов продажу тварин на Критому ринку у Кропивницькому.

У неділю, 16 липня, на сторінці зоозахисної організації «БІМ» у Фейсбуці з'явився допис однієї з волонтерок - Катерини Дорош. У ньому жінка висловила обурення ситуацією на ринку, свідком якої вона стала: по завершенню робочого дня один з продавців тварин завантажував їх у тісних клітках у закритий контейнер, де вони мали перебути ніч.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогодні заїхала у справах на Критий ринок після обід і випадково стала свідком, як "торгаші" тваринами закриваються... Сказати, що в мене був шок - це нічого не сказати! Я спочатку не одразу зрозуміла, що відбувається. Дивлюся - стоять клітки повні тварин: пацюки, кролі, хом'як, шиншили, а також папуги.. Клітки невеликі, у кожній клітці по декілька тварин, кролів десь 5-6, а хом'ячків і пацюків взагалі по 15. Думала, що це для перевезення, щоб не займало багато місця в машині. В мене була там зустріч, тож я на пару хвилин відволіклася. А коли повернулася, то побачила, як чоловік просто ставить ці клітки в металевий контейнер! На мої запитання відповідав неохоче, допоки я не сказала, що з організації захисту тварин. Він занервував, сказав, що їм там добре, він їх завжди так залишає (і я зрозуміла, що не тільки він, а і решта продавців, бо всі мовчали й швиденько збиралися). Тож наша розмова не вдалася, він запевняв, що в контейнері дірки, і він провітрюється, що прийде вранці й відкриє, і що це не бізнес, і що всі живі-здорові», - йдеться у дописі.

Журналісти CBN сьогодні, 18 липня, навідалися на ринок, проте продавця, який став героєм публікації, на місці не було. Те, що його колега не вийшов сьогодні на торгову точку, підтвердив CBN інший продавець, який розводить тварин. На питання, чи він також зачиняє тварин у контейнері на ніч, чоловік відповів, що всіх своїх тварин забирає додому.

За коментарем щодо того, чи є у діях продавця ознаки жорстокого поводження з тваринами, ми звернулися до поліції.

«За кожним фактом такої заяви проводиться окрема перевірка, встановлюється той чи інший фактор та дається кваліфікація вказаній події. Звертатися до поліції у таких випадках варто, щоб за кожною заявою проводилася перевірка», - розповіла CBN речниця ГУ Нацполіції у Кіровоградській області Віталіна Бевзенко.

Журналісти CBN не застали продавця на ринку, але готові оприлюднити його позицію у разі звернення.

Фото: Катерина Дорош