Свідки та обвинувачена не з’являються у суді: через два місяці можуть закрити справу про смерть 11-річної дівчинки

Перегляди: 1358

Вчора, 17 липня, вчергове через неявку представниці цивільного відповідача Ткаченко, а також сторони захисту у Ленінському районному суді міста Кіровограда перенесли судове засідання по справі у лікарській недбалості яка, ймовірно, призвела до смерті 11-річної Олі Гаврилової.

Обвинувачена Надія Котарєва, завідувачка педіатричного відділення Кіровоградської обласної клінічної дитячої лікарні, не з’явилася у суді через хворобу. Відповідне клопотання надіслав її адвокат Андрій Бірюков. Жодного підтвердження причини неявки сторона захисту поки не надала.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зважаючи на те, що сторона захисту вчергове не з'явилася на судовому засіданні, прокурорка клопотала у судді про застосування приводу. Суд клопотання відхилив, зазначивши, що цю міру можна застосовувати лише у випадку злісної неявки. Але це засідання стало першим, за пропуск якого сторона захисту не представила достатніх доказів. Попереднє засідання, яке відбулося 3 липня, Котарєва та її представники також пропустили у зв’язку з лікарняним обвинуваченої. Лікарняний відкрили 3 липня, тривав він до 14 липня. Через це засідання, яке мало відбутися 10 липня, перенесли на 17. Також не з'явилася представниця цивільного відповідача Ірина Ткаченко.

«Сьогодні, 17 липня, як ми і думали, воно не відбулося. Котарєва продовжує далі ніби хворіти. А часу у нас майже не залишилося - маємо всього два місяці. Наступне судове засідання назначили на 1 серпня. Тобто ми маємо серпень і 24 дні вересня для того, щоб покарати людину, яка вбила мою дитину. Надалі справу закриють», - розповів CBN батько померлої дівчинки Володимир Гаврилов.

Нагадаємо, 24 вересня 2018 року Оля Гаврилова померла у реанімації Кіровоградської дитячої обласної лікарні. Офіційна причина смерті – внутрішньомозковий крововилив у стовбур мозку. Втім, батьки Олі впевнені, й доводять у суді, що їхня дитина вмерла через недбалість завідувачки педіатричного відділення Кіровоградської обласної клінічної дитячої лікарні Надії Котарєвої. Вже у вересні цього року спливає строк давності в цій справі, після закінчення якого провадження в справі може бути закрито, а обвинувачена уникне кримінальної відповідальності.