У Донецькому державному університеті внутрішніх справ відкрили автошколу для людей з інвалідністю

Перегляди: 461

У Донецькому державному університеті внутрішніх справ адаптували автошколу для потреб людей з інвалідністю - вона стала однією з п'яти подібних шкіл, які працюють в Україні.

Про це під час брифінгу повідомила проректорка Донецького державного університету внутрішніх справ, полковниця поліції Олена Волобуєва.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У Донецькому державному університеті внутрішніх справ запрацювала автошкола для осіб з інвалідністю. Вона стала однією з п'яти подібних автошкіл в Україні. Інші знаходяться у Києві, Львові, Дніпрі, Кам'янці-Подільському. Мета школи - підготовка водіїв категорії B та соціалізація осіб з інвалідністю.

Станом на сьогодні в автошколі вже проходять навчання дві особи з інвалідністю та четверо готують документи на навчання. Для того, щоб особа з інвалідністю могла стати слухачем школи, вона повинна написати заяву, представити копію паспорта та ідентифікаційного коду, фотокартку, а також довідку, що у неї немає протипоказань для керування автомобілем.

Освітній процес триває 104 години або ж 10 тижнів. На базі університету є автомобільний майданчик для відпрацювання практичних навичок, клас для вивчення теорії, а також навчальний автомобіль Skoda Fabia 2022 року випуску з ручним керуванням і механічною коробкою передач. Загалом на балансі автошколи 8 автомобілів, 2 з яких обладнані для осіб з інвалідністю.

В автошколі можуть також перенавчатися військові, які вже мали посвідчення водія, але отримали інвалідність. Програма передбачає безплатне навчання військових. Кількість таких занять індивідуальна.

Викладатимуть водіння інструктори з Маріуполя, які працювали в автошколі університету ще з 2015 року.

Вартість навчання для осіб з інвалідністю - 6000 гривень без обліку пального.