За спиляні дерева у сквері по вулиці Юрія Коваленка орендар території сплатив 89 тисяч гривень (фото)

Перегляди: 1336

Каштани у сквері на розі вулиць Попова та Юрія Коваленка, про порубку яких повідомлялося, спиляли відповідно до плану забудови після обстеження, орендар заплатив за їх вирубку 89 981 гривню.

«На сьогодні через Центр надання адміністративних послуг ТОВ «ФМ-Альянс» звернулося із заявою про обстеження рослин, які підлягають вирубці на зеленій ділянці, яка знаходиться в оренді у зв'язку з будівництвом торгівельно-побутового комплексу з облаштуванням до цього об'єкту окремого в'їзду й виїзду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На підставі цієї заяви комісія з визначення стану та вартості зелених насаджень обстежила їх і видала висновок, що видаленню підлягають чотири каштани, одна яблуня, кущ шипшини, 14 метрів кущів спіреї та 56 квадратних метрів газону. На ці зелені насадження, які підлягають видаленню у зв'язку з будівництвом, відповідно до Порядку видалення дерев кущів та квітників, нараховується відновна вартість. Наразі орендар заплатив відновну вартість у сумі 89 981 гривня»,- розповіла CBN начальниця відділу екології та контролю за використанням та охороною земель Кропивницької міськради Галина Негода.

Як зазначила посадовиця, земельна ділянка знаходиться в оренді у ТОВ «ФМ-Альянс» з вересня 2022 року.


Фото: Ігор Філіпенко, CBN