З держбюджету планують витратити понад 33 млн грн на серіал «СМТ Інгулець» про, ймовірно, Поворознюка

Перегляди: 1328

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» оголосило тендер на 33 млн 600 тис. грн на знімання фільму «СМТ Інгулець» про, ймовірно, Поворознюка.

Про це йдеться на сайті електронних закупівель Prozorro.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вартість закупівлі вказана на платформі електронних закупівель Prozorro - 33 млн 600 тис. грн. Послуга містить створення аудіовізуального твору серіалу під робочою назвою «СМТ Інгулець», зокрема адаптацію/написання сценаріїв та частковий технологічний цикл виробництва.

Переможцем торгів вже є ТОВ «Прототип продакшн», яке належить актору, телеведучому та продюсеру Юрію Горбунову. Він же став і одним зі співавторів сценарію.

У ході презентації проєктів товариство надало інформацію про проєкт. Жанр: драмеді. Опис сценарію проєкту: «Два талановитих айтішника Максим та Данило втікають з фронтового Харкова і, по дорозі на Львів, опиняються на Кіровоградщині в смт «Інгулець», де всім керує фермер Олексій Паровоз по кличці «Батя». Програмістів записують до місцевої самооборони й призначають чергувати на місцевий блокпост і час від часу працювати на фермі».

Наразі товариство надало сценарій двох серій проєкту.

Припущення, що головним героєм серіалу стане Олександр Поворознюк висловив, зокрема, народний депутат України Микола Княжицький.

«А чи нормально взагалі під час війни виробляти серіали державним коштом? Звичайно. Але не про Поворознюка, не на закритих конкурсах, не для політичних забаганок олігархів державним коштом.

Культура повинна жити. Харківський театр не можна закривати, бібліотекам потрібно купувати книги, і кіно якісне на конкурсних засадах треба знімати. Це теж частина оборони. Росіяни як раз і кажуть, що української культури не існує, палять наші книжки, знищують мову. А ми їм що? Серіал про матюкливого хама у російському перекладі, якого якийсь олігарх захотів привести в політику?» - написав нардеп на своїй сторінці у Facebook.

Щоб дізнатися, чи справді прототипом для одного з героїв серіалу є Олександр Поворознюк, журналісти CBN зателефонували фермеру.

«Підписуйтеся на ютуб-канал "Олександр Поворознюк", і ви там до вечора, коли я вийду в ефір, подивитеся всі відповіді на це питання», - відповів CBN Олександр Поворознюк.

Згодом, у своєму відеозверненні Олександр Поворознюк зазначив, що нічого не знає про фільм. За його словами, до зйомок він не має ніякого відношення і назвав це дискредитацією себе

Виробництво серіалу прокоментував і Юрій Горбунов, проте нічого не згадав про Олександра Поворознюка.

«Мультимедійна платформа іномовлення України у травні оголосила мистецький конкурс на зйомки фільмів та серіалів, мультфільмів з патріотичним напрямком, для того, щоб підтримати дух українців. І серед цих фільмів мають бути і комедії також. Моя компанія, "Прототип Продакшн", разом з іншими подалася на цей конкурс. Держава оголосила конкурс - ми на нього відреагували. У самому конкурсі взяли участь близько 123 компанії, перемогли 53, зокрема і Прототип Продакшн з проєктом "Інгулець", який включає 24 серії. Усе, що відбувається у нашій державі, проходить через Prozorro. Ми подали наш бюджет - 33 млн грн на 24 серій. Спеціалісти скажуть, це зовсім невеликі гроші», - розповів Юрій Горбунов

Окрім того, Юрій Горбунов у дописі до відео зазначив, що в умовах війни і інформаційної війни, в яку ворог інвестує мільярдні ресурси, потрібно відповідно реагувати та створювати в тому числі проєкти, які будуть патріотичними, проукраїнськими, в контексті реального часу та подій, які проживає кожен з нас.

Нагадаємо, у портфоліо ТОВ «Прототип Продакшн» є такі фільми:

1. Повнометражний ігровий фільм «Скажене Весілля» (2018 р.).

2. Повнометражний ігровий фільм «Скажене Весілля 2 (2019 р.).

3. Повнометражний ігровий фільм «Скажене Весілля 3» (2021 р.).

4. Повнометражний ігровий фільм «Скажені сусіди. Нові історії» (2022р.).

5. Телесеріал «Скажені сусіди», 2 сезони (2021-2022pp.).

6. Повнометражний ігровий фільм «За двома зайками» (у виробництві за підтримки Держкіно України. 2024 р.).