На Кіровоградщині судитимуть підрядника за підозрою у привласненні пів мільйона бюджетних кошти

Перегляди: 653

На Кіровоградщині судитимуть керівницю, яку підозрюють у привласненні пів мільйона гривень бюджетних коштів.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Знам’янська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівниці товариства, яка заволоділа майном у великих розмірах та службового підроблення (ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 КК України. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Мова йде про пів мільйона гривень, які безпідставно «приписав» та отримав підрядник за капремонтні роботи у Бобринецькій лікарні.

Розслідування встановило, що обвинувачена, будучи керівницею приватного товариства, яке спеціалізувалось на будівельних роботах, у вересні 2021 року, уклала договір підряду з районною лікарнею. Згідно умов договору підрядник зобов’язувався капітально відремонтувати будівлю інфекційного відділення.

Слідчі встановили, а згодом підтвердили експертизою, що обсяги та перелік фактично виконаних ремонтних робіт по об’єкту лише частково відповідали проектно-кошторисній документації.

Обвинувачена внесла недостовірні дані до актів виконаних робіт щодо вартості будівельних робіт та їх витрат, завищивши їх майже на пів мільйона гривень. Відтак з бюджету на рахунок фірми-підрядника безпідставно перерахували пів мільйона бюджетних коштів.

Наразі подальшу долю обвинуваченої вирішуватиме суду. За скоєне їй загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.