У Кропивницькому відкрили виставку черкаської художниці «Хроніки перемоги» (фоторепортаж)

Перегляди: 1128

У Музеї мистецтв в Кропивницькому відкрилась персональна виставка Ольги Курської «Хроніки перемоги» до Дня Української Державності.

Виставка налічує 57 картин, створених за знаковими подіями російсько-української війни. Полотна виконані в різних техніках, зокрема: замальовки, акварельний живопис, графіка, скетчі, олійний живопис — рефлексії на ключові події війни. Виставка вже презентована на Черкащині, зокрема в Чигирині, Моринцях, Шевченковому, Кам’янці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Тут є історії особисті, які мені розповідали, є якісь публічні історії, є просто збірні образи. Є роботи, які написані прямо зі сльозами на очах під час перегляду — от тільки відбулася подія — і я протягом години написала. Є роботи, які писалися кілька тижнів, до місяця, тому що вони якось зріли і більше часу потрібно було для написання. Є, наприклад, робота «Борщ. Пекельна кухня». Вона для мене дуже особлива, тому що мені відео з приготування борщу у Попасній показали наші тероборонівці і я саме для них зробила цю роботу», – розповіла журналістці CBN художниця Ольга Курська.

Зі слів пані Ольги, перші картини вона почала малювати ще на третій-четвертий день масштабного вторгнення. Сьогодні, деякі з них навіть ще й досі вологі – галерея поповнюється в дорозі сюжетами та подіями, які відбуваються під час подорожей серед регіонів. Загалом, планується відвідати 24 регіони України, і не покидає надія — у звільненому від російських окупантів Криму також.

Виставка триватиме до 19 серпня включно.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.