Посадовцю з Черкащини, який вимагав хабаря у підприємця з Кіровоградщини, повідомили про підозру

Перегляди: 930

Керівник Кіровоградської обласної прокуратури повідомив про підозру одному із голів ОТГ Черкащини за фактом вимагання та отримання ним хабаря.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, голова ОТГ у змові з начальником відділу архітектури та земельних відносин вимагали від підприємця 500 тис грн. За ці кошти обіцяли вирішити питання щодо надання в оренду землі на підвідомчій території ОТГ. Йдеться про земельну ділянку площею 9 га, для здійснення підприємницької діяльності.

Землевпорядника затримали на місці злочину, коли він приїхав отримувати першу частину хабаря у сумі 250 тис гривень.

Під час проведення слідства, правоохоронці зібрали достатньо доказів для повідомлення про підозру у корупційному злочині керівнику територіальної громади.

Прокурори клопотатимуть перед судом про застосування до підозрюваного голови запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за фактом вимагання та отримання ним неправомірної вигоди у великому розмірі (ч.3 ст.368 КК України).

Як повідомляло CBN, оперативники СБУ затримали начальника відділу архітектури в момент одержання ним 290 тисяч гривень хабаря для подальшої передачі голові ОТГ.