Троє військових з Кіровоградщини загинули на війні з росією

Перегляди: 16144

Петрівська, Благовіщенська, Кетрисанівська громади втратили військових на фронті.

Петрівська селищна рада стратила Ігоря Троценка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це повідомляє Петрівська селищна рада.

Ігор народився 3 лютого 1985 року, жив і працював у рідному селищі Петровому. 3 березня 2022 року був мобілізований до лав Збройних Сил України. У нього залишилися мама, тато, брат, сини Дмитро та Юрій.

8 липня 2023 року Ігор загинув внаслідок мінно-вибухової травми, несумісної з життям, виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Чернещина Ізюмського району Харківської області.

[caption id="attachment_162570" align="alignnone" width="640"] Ігор Троценко[/caption]

Благовіщенська громада втратила Руслана Потьомкіна.

Про це повідомляє Благовіщенська міська рада.

Руслан Потьомкін народився 22 лютого 1977 року в місті Ульяновка. Після закінчення навчання у міській школі №2, у 1992 році вступив до Уманського агротехнічного коледжу. Здобув спеціальність механіка. Згодом зайнявся підприємницькою діяльністю.

25 лютого 2023 року Руслан був мобілізований. Був механіком-водієм десантно-штурмової роти. У нього залишилась дружина та донька.

Загинув 27 липня 2023 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу під час бойового зіткнення із силами противника біля населеного пункту Урожайне Донецької області.

[caption id="attachment_162571" align="alignnone" width="509"] Руслан Потьомкін[/caption]

У війні з росіянами загинув житель села Мирне Кетрисанівської громади старший солдат Микола Вінтоняк.

Про це повідомляє Кетрисанівська громада.

Микола Вінтоняк народився 16 квітня 1972 року в селі Мирне Бобринецького району Кіровоградської області. З 1-го по 8-ий класи - навчався в Мирнівській загальноосвітній школі, 9-10 класи – навчався у Кетрисанівській загальноосвітній школі. Згодом отримав спеціальність водія. Після служби в армії повернувся у рідне село, де працював в дослідному господарстві «Червоний землероб» слюсарем молочно-товарної ферми, різноробочим.

Після анексії Криму з початком антитерористичної операції Микола пішов добровольцем на військову службу до Збройних Сил України. В 2014-2020 перебував в Донецькій області поблизу міста Мар’їнки та населеного пункту Піски.

З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації Микола знову був у лавах ЗСУ.

За час військової служби старший солдат Микола Вінтоняк нагороджений такими державними відзнаками та нагородами: медалями «За участь в антитерористичній операції», «Захисник України», «Незламним героям російсько-української війни», нагрудними хрестами «Об’єднані сили», «Легендарний батальйон». 1 травня 2023 року нагороджений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».

26 липня 2023 року, поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області, життя Миколи Вінтоняка обірвалося.

[caption id="attachment_162572" align="alignnone" width="640"] Микола Вінтоняк[/caption]