У Кропивницькому для трьох шкіл без укриттів планують облаштувати їх до початку навчального року

Перегляди: 703

На сьогодні немає укриттів у комунальному закладі "Фортечна гімназія Кропивницької міської ради", Гірничій гімназії Кропивницької міської ради, загальноосвітній школі І ступеня № 37. В управлінні освіти планують розв’язати проблему до початку навчального року.

Про це сьогодні, 1 серпня, під час брифінгу повідомила начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Загалом у стадії ремонту перебувають 18 укриттів у навчальних закладах.

«На липень 2022 року у нас було 100 найпростіших укриттів у школах, садочках та позашкільних закладах. На сьогодні маємо 110 простих укриттів. І за рік ми збільшили кількість місць майже на 3000 тисячі. Це дало можливість 38 закладам дошкільної освіти працювати з червня 2022 року. Місці в цих укриттях у два рази більше, ніж їх відвідують щоденно. Щодо шкіл, то ми маємо там 11 тисяч місць в найпростіших укриттях. Це дає можливість в деяких закладах навчатися в одну зміну, у 57 відсотках шкіл – це дві зміни, і частина навчатиметься на змішаній формі. Це означає навчання у першу і другу зміни, деякі заняття будуть дистанційно»,- прокоментувала Лариса Костенко.

За її словами, на сьогодні немає укриття у комунальному закладі "Фортечна гімназія Кропивницької міської ради", Гірничій гімназії Кропивницької міської ради, Загальноосвітній школі І ступеня № 37. Планується, що з 1 вересня учні цих шкіл вийдуть на навчання, зараз облаштовують укриття на відстані до 100 метрів від закладу.

На виготовлення проєктно-кошторисної документації та початок ремонтних робіт у 25-ох найпростіших укриттях закладів освіти Кропивницького з міського бюджету передбачили по 500 тисяч гривень на кожне, загалом 12,5 мільйонів гривень.

Про це сьогодні, 1 серпня, під час брифінгу повідомив начальник управління капітального будівництва Кропивницької міської ради Сергій Білокінь.

«27 липня на сесії міської ради депутати у рамках капітального будівництва внесли зміни, у тому числі передбачили кошти у розмірі 12,5 мільйонів гривень на капітальний ремонт приміщень, які призначать для найпростіших укриттів у закладах освіти. Цих об’єктів 25 в місті. Управління капітального будівництва розробить проєктно-кошторисну документацію по всім об’єктам, аби визначити обсяг фінансів, який потрібно залучити. А далі по фінансовому ресурсу будемо спостерігати, чи це буде розподіл кошів з бюджету, чи будимо залучати більше фінансових механізмів, аби реалізувати дані проєкти», - повідомив Сергій Білокінь.