У Кропивницькому попрощалися із загиблими військовими (фото)

Перегляди: 3463

Сьогодні, 1 серпня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани провели в останню путь: старшого солдата Олександра Водяницького, старшого сержанта Сергія Ємельянова, матросів Олександра Соклакова та Сергія Пасічника, які загинули на війні з росією.

Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександр Водяницький народився 30 жовтня 1985 року у Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу № 34. Потім здобував освіту в декількох навчальних закладах міста, і після закінчення навчання працював на різних підприємствах комірником, оператором.

У листопаді 2013 року приєднався до національно-патріотичної протестної акції «Євромайдан» у Києві і підтримував її до завершення «Революції гідності». Із перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України Олександр добровільно пішов на війну.

Військовий помер 26 липня 2023 року, від гострої серцево-судинної недостатності, перебуваючи після отриманих поранень на лікуванні.

Сергій Пасічник – теж кропивничанин. Народився 19 березня 1985 року. Закінчив тут загальноосвітню школу № 2. Працював на будівельних підприємствах обласного центру. Проходив строкову службу в лавах воєнного-морського флоту. 29 червня 2023 року чоловіка призвали до ЗСУ у підрозділ морської піхоти.

Матрос Сергій з позивним «Паска» загинув 26 липня 2023 року в районі населеного пункту Урожайне Волноваського району, Донецької області, під час виконання бойових завдань.

Олександр Соклаков народився теж у Кропивницькому 25 травня 1989 року. Закінчив загальноосвітню школу № 13, потім продовжив навчання у вищому професійному училищі № 4. Після закінчення училища проходив строкову службу в лавах ЗСУ. По її закінченню продовжив служити в 3-му полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго за контрактом.

Із 1 липня 2023 року чоловіка призвали до лав ЗСУ, воював кулеметником відділення морської піхоти.

Матрос загинув 25 липня 2023 року в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області під час виконання бойових завдань.

Сергій Ємельянов народився 5 жовтня 1970 року у селі Клинці, Кіровоградської області, де і закінчив загальноосвітню школу. Після завершення навчання вступив до Кіровоградського професійного училища №, 8 де і здобув кваліфікацію газозварник-слюсар-сантехнік. У 1991 році після закінчення строкової служби працював слюсарем в житлово-експлуатаційній конторі № 2, потім в приватному підприємстві «Калісто». Із 2001 року перейшов працювати до Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру.

У 2014 році з початку оголошення в Україні антитерористичної операції зі звільнення захоплених підконтрольними росії бойовиками територій Донецької та Луганської областей України Сергій пішов добровольцем до 79-ої бригади. У травні 2015 року потрапив до госпіталя Одеси з контузією, де чоловіка прооперували.

Старший сержант, командир відділення засобів радіозв’язку помер під час виконання обов’язків військової служби.

Панахиду за загиблими воїнами відслужив настоятель храму Святого Володимира Православної церкви України Отець Йосип.

Фото: Суспільне Кропивницький