В'язень з Кіровоградщини разом зі спільниками продавав підроблені документи (фото)

Перегляди: 824

В'язень з Кіровоградщини організував групу людей, які виготовляли підроблені документи та продавали їх через інтернет.

Про це повідомила Національна поліція України у Фейсбуці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Організував протиправну діяльність 44-річний житель Кіровоградщини, який наразі відбуває покарання у місці позбавлення волі. До злочинної діяльності залучив свою дружину і трьох чоловіків. Виготовлення підроблених документів пропонували через анонімні акаунти в соцмережах Instagram та Facebook. Організатор приймав замовлення, а виконавці виготовляли «потрібні» документи й відправляли замовникам поштою. Оплату від клієнтів отримували на банківські картки так званих дропів.

Працівники поліції задокументували кілька фактів збуту підроблених водійських прав: один бланк фігуранти продавали по 7 тис. грн.

Під час обшуків у житлі фігурантів знайшли мобільні телефони, комп’ютерну техніку, принтери, ламінатори, банківські картки, SIM-карти, 22 пластикові картки підроблених водійських посвідчень, кілька десятків пластикових заготовок для підробки посвідчень водія, понад 280 бланків свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв, печатки та кліше з відтиском візерунка для голограм.

За результатами проведених обшуків трьох виконавців затримали. Їм обрали запобіжні заходи – тримання під вартою з можливістю внесення застави.