Катеринівській громаді виділили понад 17 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Перегляди: 737

4 серпня Кабінет Міністрів України виділив Катеринівській сільській раді кошти у розмірі 17 млн 240 тис. грн на реалізацію проєкту "Реконструкція очисних споруд господарсько-побутових стоків у селі Катеринівка" в рамках Програми з відновлення України.

Про це повідомляє Катеринівська територіальна громада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначається, очисні споруди, які працюють сьогодні, побудовані в 1969 році та є технічно застарілими. Окрім регулювання рівня стоків, очистка майже не проводилась.

Новий проєкт передбачає облаштування очисних споруд закритого типу, господарсько-побутові стоки будуть проходити декілька етапів очистки і, у річку Грузька, надходитимуть у вигляді очищеної води.

Програма фінансується за кошти Європейського інвестиційного банку, до бюджету громади кошти надходитимуть у вигляді субвенції з Державного бюджету.

У бюджеті Катеринівської сільської ради на 2023 рік передбачені кошти на співфінансування реконструкції очисних споруд у обсязі біля 2 млн грн.

Після підписання необхідних документів та проведення процедур відповідно до чинного законодавства розпочнуть будівельні роботи.

Як повідомляло CBN, Європейський інвестиційний банк спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України голосив старт відбору проєктів відбудови, реконструкції та капітального ремонту шкіл, дитсадків, адміністративних центрів і об’єктів ЖКГ, а також на забезпечення житлом внутрішньо-переміщених осіб. В рамках співпраці, відбулось виділення 840 мільйонів євро на реалізацію в 2023 році проєктів відновлення інфраструктури України.