Фермера з Кіровоградщини судитимуть за привласнення бюджетних коштів

Перегляди: 1454

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно фермера за фактом привласнення ним бюджетних коштів під час обробки державних земель.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, керівник сільгосппідприємства уклав договір на обробіток понад 200 гектар сільськогосподарських земель профтехучилища, що у місті Бобринець. Виконуючи роботи, керівник сільгосппідприємства привласнив кошти освітнього закладу за рахунок завищення їх вартості та товарно-матеріальних цінностей.

Фермер включав до звітної документації роботи та послуги, які не планувались до виконання. Також він завищував вартість використаного дизельного пального.

У результаті протиправних дій державі нанесли збитків на суму 550 тис. гривень.

За ці дії санкцією статті ч.4 ст.191, ч.1,4 ст.358 КК України (привласнення майна у великому розмірі, вчинене в умовах воєнного стану та підробка документів) йому передбачають покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.