Кіровоградська обласна рада оголосила конкурс на посаду директора Театру корифеїв

Перегляди: 1241

Директора театру імені Кропивницького оберуть за результатами конкурсу. Відповідне розпорядження підписав голова обласної ради Юрій Дрозд вчора, 3 серпня.

Про це повідомила Кіровоградська обласна рада в Телеграмі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обиратиме директора театру конкурсна комісія, яка складатиметься з 9 осіб. По троє представників до неї делегуватимуть обласна рада та обласна військова адміністрація, представники громадських організацій у сфері культури та трудовий колектив театру.

Пропозиції щодо кандидатур до складу конкурсної комісії подаються до 14 серпня 2023 року за адресою: 25022, м. Кропивницький, пл. Героїв Майдану, 1 (ІІ поверх, каб. № 205, у робочі дні, з 08.00 до 16.00). Телефон для довідок: (0522) 30-15-86.

Як повідомляло CBN, директор-художній керівник В’ячеслав Вандрашек, який обіймає цю посаду з грудня 2022 року, заявив під час прессконференції, що обласна рада тисне на нього: неофіційно просять звільнитися, а офіційно – проведуть конкурс на заміщення вакансії.

Як пізніше повідомляло CBN, художній колектив театру вийшов на протест та виступив проти проведення конкурсу. Артисти висловили побоювання, у що разі проведення конкурсу комісія не спрацює компетентно та Вʼячеславу Вандрашеку не дадуть можливості залишитися у театрі.

Також колектив театру зареєстрував петицію проти такого рішення обласної ради.