Марку присвячену літакам-винищувачам F-16 погасили у Кропивницькому (фоторепортаж)

Перегляди: 867

Сьогодні, 4 серпня, у Кропивницькому погасили марку літакам-винищувачам F-16 під назвою «Винищувачі зла».

Таким чином, Укрпошта у співпраці з іллюстратором Максимом Паленко вкотре наголошує на гострій потребі такого виду авіації та візуалізує роботу «бойових соколів» на зображенні марки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зі слів генерального директора Укрпошти Ігора Смілянського, 16 гривень з кожної марки «Винищувачі зла» будуть віддані на закупівлю зброї для військових. З моменту анонсування марки передзамовили вже 29,5 тис. поштових наборів.

Номінал поштової марки — F (відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України) + 16,00 грн — сума благодійного внеску, який буде спрямовано на придбання безпілотників. Тираж — 600 тис. примірників. Ціна маркового аркуша — 156,00 грн. До марки випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та картку. Поштовий набір можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій країні, офіційному онлайн-магазині, на маркетплейсах eBay та Amazon.

Довідково: автор поштової марки, конверта «Перший день», немаркованого художнього конверта та картки — Максим Паленко. Максима Паленка вже багато років знають як ілюстратора видавництв «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та «Видавництво Старого Лева». З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну художник створив чимало антивоєнних плакатів.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.