ВАКС затвердив угоду з пособником ексголови Кіровоградської ОДА

Перегляди: 2042

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім керівником патронатної служби ексголови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Балоня Сергієм Шевченком.

Про це повідомляє аналітичний портал «Слово і діло».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ексчиновнику призначили 5 років умовного позбавлення волі з іспитовим строком у 3 роки.

Нагадаємо, захисник Шевченка подав клопотання про виділення матеріалів стосовно його клієнта в окрему справу, оскільки обвинувачений та прокурор САП досягнули угоди про визнання винуватості. Прокурор САП цю інформацію підтвердив і просив клопотання задовольнити.

У червні 2020 року ексголові Кіровоградської облдержадміністрації Андрію Балоню та керівнику патронатної служби Сергію Шевченку НАБУ оголосило про підозру в отриманні хабара за ч.4 ст. 368 КК України (отримання хабаря в особливо великому розмірі, або особою, яка займає особливо відповідальне становище. Карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.)