Колектив Театру корифеїв у зверненні до Зеленського виступив проти ймовірного звільнення очільника закладу (фото)

Перегляди: 1488

Артисти Кіровоградського академічного обласного театру імені Марка Кропивницького направили звернення до президента України, у якому виступили проти оголошення конкурсу на посаду директора театру імені Кропивницького, яку нині обіймає В’ячеслав Вандрашек.

Про це повідомив під час пресконференції у театрі В’ячеслав Вандрашек.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Звернення підписали понад 100 працівників театру. У ньому працівники драмтеатру виступили проти ймовірного звільнення Вандрашека та висловили думку про те, що вважають дії Кіровоградської обласної ради незаконними.

«Сьогодні ми відстоюємо нашого директора В’ячеслава Вандрашека. Людина, яка пережила окупацію в Херсоні, яка є патріотом та має потужну внутрішню силу бути рушієм сил у Кропивницькому. Професіонала, який законно обіймає посаду, але через призму політики керівник Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд має намір незаконно звільнити. Для театру імені Кропивницького існує одна політика – тримати культурний фронт. Ми не хочемо, щоб комунальний заклад розмінною монетою у чиїхось політичних іграх» - зокрема йдеться у зверненні.

Директор театру повідомив, що також звернувся і до суду.

«Я звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позивною заявою про визнання протиправним та скасування розпорядження голови Кіровоградської обласної ради №182 від 3.08. 2023 року. Бо воно незаконне, я уже говорив, що конкурс оголошують на вакантну посаду, вакантної посади директора художнього керівника театру немає. І позовну заяву прийняли», - розповів В’ячеслав Вандрашек.

Як повідомляло CBN, директор-художній керівник театру імені Кропивницького В’ячеслав Вандрашек, який обіймає цю посаду з грудня 2022 року, говорить, що обласна рада тисне на нього та змушує піти з посади. Голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд стверджує, що конкурс призначають у межах закону. Згодом артисти театру також виступили на підтримку очільника закладу.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

[caption id="attachment_163386" align="alignnone" width="640"] Звернення до президента. Фото надала пресслужба театру.[/caption]