У Кам'яногірський заповідник повернули незаконно приватизовану ділянку

Перегляди: 588

У Голованівському районі земельну ділянку повернули у власність Кам'яногірського заповідника, яка була незаконно приватизована.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Телеграмі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокурори у двох судових інстанціях довели право громади на володіння земельною ділянкою в межах Кам’яногірського заказника, вартість якої понад 16 млн гривень.

Землі ландшафтного заповідника є землями природно-заповідного фонду й перебувають під особливою охороною держави. Однак, ділянка площею 2 га вибула з комунальної власності й незаконно потрапила у приватні руки.

Відповідач оскаржив рішення. Кропивницький апеляційний суд, розглянувши скаргу, відмовив, та залишив рішення районного суду без змін, тим самим підтримав вмотивовану позицію прокурора.

Кам'яногірський заказник — ландшафтний заказник площею 293,13 га місцевого значення в Україні. Розташований у межах Голованівського району Кіровоградської області, між селами Синицівка, Кам'яний Брід та Шамраєве.