У Кропивницькому хочуть підвищити тариф на квартплату

Перегляди: 1611

У Кропивницькому хочуть підняти вартість квартплати заради повноцінного обслуговування багатоповерхівок.

Про це сьогодні, 11 серпня, розповів начальник головного управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради Віктор Кухаренко

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У нас є тільки один варіант: виходити на збори мешканців і проводити роз'яснювальну роботу того, що тариф, який приймався у 2019 році не може забезпечити якісне обслуговування сьогодні. Його складові змінилися у середньому на 60%. Є будинки, у яких тарифи трішки вищі. Наприклад, якщо треба обслуговувати ліфти. Якщо ви поспілкуйтеся з мешканцями ОСББ, то там тарифи починаються з 8 гривень. На зборах мешканці голосують і приймають рішення. У ЖЕО ситуація набагато складніша. Ми повинні організувати збори мешканців, а під час військового стану це дуже складно, бо частина населення виїхала. Та і не кожна людина з розумінням ставиться до зміни тарифу з різних причин», - розповів начальник головного управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради Віктор Кухаренко.

Також чиновник додав, що наразі це питання намагаються вирішити. Зокрема, проводять консультації з юристами та виконавчою владою. Можливо також залучення фінансової допомоги, але вона зніме лише частину навантаження, погасивши попередні заборгованості.

«У нас на сьогодні тримаються тариф 2019 року, 3.50 грн. Якщо беремо до уваги електроенергію, то її вартість підвищилася на 57%. Також здорожчало технічне обслуговування ліфтів на 32%, обслуговування димових та вентиляційних каналів на 60%, дератизація на 50%, матеріали на 60%, зарплата і податки на 60%. Тобто нам не вистачає коштів з тарифу. Зараз у нас ще й заборгованість населення становить 8 млн грн», - розповіла начальниця ЖЕО №1 Світлана Ковальова.