На території Аджамської громади вдруге заборонили УПЦ (мп)

Перегляди: 679

Депутати Аджамської сільської ради вдруге заборонили на території громади Українську православну церкву московського патріархату.

Про це повідомила голова Аджамської сільської ради Тетяна Зайченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідно до закону про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, якими керують в росії, на двадцять шостій сесії восьмого скликання депутати підтримали рішення про заборону Української православної церкви московського патріархату на території Аджамської громади.

Рішення сесії розіслали до обласної військової адміністрації, СБУ та Головного управління національної поліції в Кіровоградській області задля припинення діяльності УПЦ мп на території громади.

Також рішення надіслали до всіх відповідних структур в області.

Повторно рішення прийняли через те, що після першого парафіяни УПЦ мп все одно збираються в селі Аджамка в приватному будинку напроти УПЦ КП попри заборону діяльності в Україні релігійних організацій, якими керують в росії, як зазначають місцеві жителі у соцмережах.

Як повідомляло CBN, в квітні 2022 року виконавчий комітет Аджамської сільської ради підтримав звернення до Кіровоградської облради з проханням ініціювати перед керівництвом держави заборону діяльності УПЦ (мп) через підтримку російської агресії.