У Кропивницькому ексочільник лікарні говорить, що йому не продовжили контракт без пояснень

Перегляди: 3721

Колишній директор лікарні комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» Руслан Іванов заявив, що його звільнення з посади було несподіванкою.

У коментарі CBN Іванов розповів, що 2 серпня нинішнього року прийшов до кабінету заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Колодяжного, аби продовжити контракт, але Колодяжний зачитав йому розпорядження міського голови про звільнення його з посади директора, без жодних пояснень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

[caption id="attachment_163607" align="alignnone" width="640"] Фото: Ігор Філіпенко, CBN.[/caption]

«За два місяці до цього згідно з контрактом, який у мене був №19 від 2018 року, я хотів подати повний пакет документів: перша заява – це про звільнення з посади директора КПН у зв’язку із закінчення терміну дії контракту від 2 серпня, і друга - про призначення мене на період воєнного стану, плюс один рік із наступним проведенням конкурсу на посаду директора», - говорить Руслан Іванов.

Як стверджує Іванов, в управлінні охорони здоров’я міської ради Кропивницького ці документи не прийняли, сказали, що це питання не на часі. На початку липня 2023 року він знову подав повний пакет документів до управління охорони здоров’я міської ради. І їх знову не прийняли, мотивуючи тим, що в одній заяві йшлося і про звільнення, і про призначення на період воєнного стану та попросили надати дві окремі заяви.

Руслан Іванов говорить, що зі сторони керівництва міста та області до початку липня 2023 року до лікаря жодних зауважень не було.

«Враховуючи, що не було жодних підстав для мого звільнення, я написав дві заяви, але в управління охорони здоров’я наголосили не ставити у них дату. Одна заява про те, що я прошу звільнити мене з посади директора КПН у зв’язку із закінченням терміну дії контракту, і друга заява про те, що я прошу призначити мене з 3 серпня на посаду директора на період воєнного стану. Ці дві заяви і повний пакет документів на продовження мого контракту зайшов в управління охорони здоров’я», - говорить Руслан Іванов.

Міська влада надала CBN коментар щодо ситуації зі звільненням Руслана Іванова.

«Від Руслана Іванова на ім’я заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра Мосіна надіслали власноруч написану заяву про звільнення його з посади директора комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» Кропивницької міської ради» 02.08.2023 р. у зв’язку із закінченням строку дії контракту. На підставі означеного, видали розпорядження міського голови від 28.07.2023 р. № 350-к «Про звільнення Іванова Р.П.» - йдеться у коментарі.

На даний на посаді директора «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» Романів Людмила. Вона також є директором КНП «Міський пологовий будинок з функціями перинатального центру II рівня».

Іванов не погоджується з рішенням щодо звільнення, планує звернутися зі скаргою до начальника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича.