У Кропивницькому вшанували пам'ять загиблого воїна (фото)

Перегляди: 570

У бібліотеці імені Чижевського вшанували пам'ять загиблого воїна, антрополога та журналіста Євгена Осієвського, який загинув 22 травня 2023 року в бою за місто Бахмут.

Друзі та близькі ділилися спогадами про те, яким Євген був за життя:

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Женю в шкільних поїздках неможливо було замінити. Пам'ятаю, як ми потрапили під дощ в Карпатах, ми йшли по коліно в холодній воді, а Женя читав вірш "Любіть Україну в негоду, любіть..." Володимира Сосюри. Ми дуже багато з ним спілкувались і мені здається, що згуртувавшись тут і сьогодні, нам потрібно поширювати його філософію", - сказала під час заходу Світлана Кушнєрова, вчителька історії Центральноукраїнського наукового ліцею, де навчався Євген.

Зі слів друзів, філософія життя Євгена була побудованна на взаємопідтримці та допомозі всім тим, хто цього потребував. Легко відпускав матеріальне, цінував свободу, не любив довгі церемонії.

У день його тридцятиліття друзі Євгена привезли його книги, які позначать іменним штампом, та згодом передадуть до бібліотеки.

Довідково: Євген Осієвський - український антрополог і журналіст, автор видань «Спільне» і «Куншт». У листопаді 2022 року пішов добровольцем у ЗСУ, служив на посаді стрільця-санітара у 77 аеромобільній бригаді.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.