На Кіровоградщині повідомили про підозру посадовцю ДСНС (фото)

Перегляди: 2015

Прокуратура області повідомила підозру заступнику начальника одного з районних управлінь ГУ ДСНС у Кіровоградській області та спільнику, які організували схему ухилення військовозобов’язаних чоловіків від мобілізації.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даним слідства, підозрюваний з корисливою метою використовував протиправну схему ухилення від мобілізації. Особливість її була у тому, що посадовець-рятувальник «допомагав» оформити групу інвалідності на членів родини ухилянта. Ціна питання – 8 тис доларів США. За ці кошти обіцяв вплинути на рішення осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у вирішенні даного питання.

«Замовників» послуги переконував, що є «свої» лікарі, які посприяють в оформленні потрібної групи інвалідності близьким родичам, що у подальшому слугуватиме підставою уникнення мобілізаційного процесу.

До протиправної діяльності залучив брата, через якого йшла передача коштів. Власне на гарячому, після передачі 5 тис доларів, правоохоронці затримали вказаних осіб.

Наразі вирішують питання щодо обрання фігурантам справи запобіжного заходу. Слідчі перевіряють й інші факти оформлення груп інвалідності за вказаною схемою та коло осіб, причетних до злочину.