У Льотній академії викрили схему ухиляння від мобілізації

Перегляди: 1062

Співробітники СБУ в Кіровоградській області викрили протиправну діяльність завідувачки аспірантури Льотної академії НАУ, яка налагодила схему вимагання хабарів у абітурієнтів вишу за безперешкодну здачу екзаменів та вступ до аспірантури.

Про це повідомляє СБ у Кіровоградській області у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За хабарі зловмисниця допомагала призовникам-абітурієнтам уникнути мобілізації.

За даними слідства, лише цього року за цією схемою до аспірантури було зараховано близько 20 студентів.

Співробітники СБ України задокументували отримання першої частини хабара. Затримали зловмисницю на робочому місці під час отримання другого «траншу» за вступ 2 «абітурієнтів».

На підставі зібраних СБУ матеріалів посадовій особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (діяння, передбачене частиною першою або другою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.